El Camino – Îndrăzneşte să visezi, viaţa merită trăită

Azi mi-am pus ceasul să sune la 5. M-am trezit cu frică în mine. Am ieşit tiptil din cameră, mi-am aranjat sacul de dormit în rucsac, am tras aer în piept și cu emoţie am ieşit afară. Am ieşit mai repede cu o jumătate de oră ca de obicei. Chiar dacă soarele răsare abia la 7, pe la ora 6 începe să se lumineze, dar azi era întuneric bine. Am trecut și de ultimul felinar al orăşelului Navarette și am început să cobor pantele abrupte ale frumuşelului oraş spaniol. Am strâns din dinţi și sprijinit în bețe am început să păşesc atent. Aveam grijă de piciorul meu drept, care suferea, iar eu de asemenea.  Ajuns în sfârşit jos, îmi deschid aplicaţia telefonului și observ că am cam greşit drumul. Atunci, pentru prima dată pe acest drum, mi-au dat lacrimile: trebuia să urc din nou în oraşul vechi și sa cobor pe partea cealaltă. Am orbecăit jumătate de ora pană au început să mijească zorile.

Eram amărat în mine, mă judecam și mă acuzam. Cum de m-am neglijat și nu am avut grijă de mine, m-am forţat să merg repede, doar pentru că puteam? Eram de abia in ziua a 7-a. Un muşchi de a cărui existență nu ştiam, localizat puţin deasupra gleznei drepte, imediat sub tibie, se umflase. Dacă apăsam cu degetul rămânea o pata alba si scârţîia. Acea zona reţinea lichid, durea la mişcare și scârţîia, da aşa scârţîia încât mă deranja, sonoric vorbind. Pentru prima dată pe acest drum, un fior de abandon îmi trecea prin minte. Am hotărât să continui, uşurel, uşurel, spunându-mi în continuu vorbe optimiste și încurajatoare. Dar după 2 km m-am oprit. Mi-am dat seama că următoarele doua locaţii unde îmi planificasem să mă opresc pentru următoarele doua zile nu aveau punct medical. Am hotărât imediat să mă întorc în Navarette și aşa, amarât și ofilit, m-am îndreptat spre spital.

Am început să mă întâlnesc cu pelerini care își urmau cursul firesc al drumului. Nu după mult timp m-am întâlnit cu companionii mei, mai întâi David și nu la mare distanță cu Beatrice. Le-am văzut tristeţea în ochi, m-au încurajat, ne-am îmbrățișat și ne-am urat drum bun și să ne vedem cu bine la următoarea locaţie. Nici unul dintre noi nu mai aveam speranţa că ne vom revedea.

Am apăsat soneria clinicii. Scria doar în spaniolă “para llamadas urgentes”. Am văzut eu cuvântul “urgentes”, dar pentru mine chiar era urgentă. Nu ştiu dacă fizic, dar emoţional si mental era o mare urgentă. O frumoasă și tânăra domnița medic mi-a deschis uşa și m-a primit imediat înăuntru, m-a consultat și iar m-a consultat și într-un final, într-o engleza mai proastă ca a mea mi-a spus “Variantele sunt în felul următor: 1 – puteţi să vă încheiaţi drumul acum și să vă întoarceţi acasă, eventual să reveniţi anul următor sau oricând vă doriţi, 2 – să vă opriţi aici vre-o doua zile și să vă odihniţi în speranţa unei recuperări si 3 – să vă continuaţi drumul acum. Am crezut ca sar pe ea si o țuc. Aşa de draga mi-a fost fătuca asta, încât engleza ei mi s-a părut the best. M-a cadorisit cu o folie de paracetamol forte din partea casei și numa că nu mi-a dat un şut în fund ca să îmi urmez visul.

Și aici mă opresc. Da mă opresc cu drag, că am realizat că frica este cel mai mincinos prieten. Ascultă la mine FRICA ESTE CEL MAI MINCINOS PRIETEN. Dar ne însoţim cu el, ne lăsam povățuiți, ne lăsam ghidaţi și ne lăsam furaţi. Sub influenta acestui pretenaș (pretenaș = prieten, pentru cei de peste arcul Carpatic) ne refuzăm bucuriile, prietenii, visurile, idealurile, năzuinţele, ne refuzam însăși VIAȚA.

De aceea, prieten drag, ceea ce eu vreau să iţi spun, ceea ce nu mă laud ca fac, dar mă strădui să respect, este ÎNDRĂZNEȘTE SĂ VISEZI, VIAȚA MERITĂ TRĂITĂ

#El Caminio #Santiago de Compostela #Albergue

5 gânduri despre „El Camino – Îndrăzneşte să visezi, viaţa merită trăită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s